vineri, 19 iulie 2013

Ciorba de fasole boabe


Daca o buna perioada am postat doar dulciuri, iata ca acum vin si cu retete de mancare. Azi va aduc o ciorba de sezon, pur vegetariana dar foarte gustoasa. Cu aceasta ciorba particip la provocarea lunii iulie "Dulce Romanie", gazduita de Ana, Blog cu legume .

Ingrediente:

-1 borcan 800 g fasole boabe proaspata
-1 ceapa
-1 ardei (eu am pus jumatate kapia, jumatate ardei gras)
-2 morcovi
-1 radacina patrunjel
-o tulpina cu frunze de telina
-3 rosii
-2 linguri faina
-1 lingurita otet
-sare dupa gust
- 2 cuburi de legume
-ulei

Intr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam si oabele de fasole spalate in prealabil. Adaugam sare, cuburile de legume si lasam sa fiarba pana cand se inmoaie fasolea. Fasolea proaspata fierbe foarte repede. In final adaugam si rosiile pe care le-am oparit pentru a le curata pielita si apoi le-am dat pe razatoare. Pe la noi prin ardeal acest fel de ciorba se face cu rantas insa fiindca eu nu ma impac deloc cu faina prajita in ulei, am amestecat pur si simplu intr-o cana 2 linguri de faina cu putina zeama de la ciorba, apoi am turnat-o in oala si am lasat sa fiarba inca 5 minute. Se adauga o lingurita de otet sau mai mult, dupa gust, insa mie nu-mi place prea acra. Se serveste cu ceapa rosie.
Enjoy.






Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.