-30 bucati gogosari sau ardei rosii (am pus si gogosari si kapia si ardei gras)
-15 cepe
-3 kg vinete
-1 l suc de rosii proaspat (facut de mama)
-4 morcovi
-4-500 ml ulei
-sare, piper dupa gust
-1 lingurita zahar
Se toaca gogosarii si se calesc in ulei pana cand scade zeama. La fel se procedeaza si cu ceapa. Se pun apoi impreuna intr-un vas si se calesc in continuare, amestecand si avand grija sa nu se prinda.
Se pun vinetele coapte, curatate si tocate, morcovii fierti in prealabil si dati pe razatoarea mica, sare, piper si suc de rosii,
Se pun la fiert si se amesteca in continuu, sau varianta mai simpla si preferata de mine este sa pun vasul in cuptor la foc mic si sa nu trebuiasca sa stau ore in sir sa amestec in oala.:) Cand uleiul incepe sa se ridice deasupra, inseamna ca zacusca e fiarta. Se pune asa fierbinte in borcane sterilizate. Eu pun deasupra un varf de cutit de salicil pentru conserve si astfel nu se strica. Borcanele de zacusca se acopera cu paturi si se lasa pana a doua zi, sa se raceasca complet.
Salut, am pentru tine 3 propuneri de parteneriat.
RăspundețiȘtergereunul cu blogul:
Coafuri tunsori frizuri
http://coafuritunsorifrizuri.blogspot.com/
Diet
http://best-dietss.blogspot.com.
Hoteluri Mamaia
http://hotelurimamaia.blogspot.com/
Dacă te-ar interesa un schimb de link cu unul dintre bloguri sau cu toate 3, trimite-mi un Reply la mesaju acesta.
Toate cele bune şi sper că nu te-am deranjat cu acest mesaj.