Reteta am luat-o de pe blogul Mayei si mi-a placut tare mult cum arata acolo.
-1 dovlecel de aproximativ 700 g
-3oua
-30 g unt
-140 ml lapte
-100 g faina
-1 praf de copt
-sare
-safran (eu n-am avut si am pus putin marar sa aromatizez tarta)
-150 g mozzarela (eu am pus cascaval)
Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii subtiri.
Ouale se mixeaza impreuna cu untul moale si sarea. (eu am uitat si am pus untul asa cum l-am scos din frigider si nu s-a mixat ca lumea)
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si laptele. Amestecul obtinut se toarna peste dovlecei.
Se toarna amestecul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina . Se rade cascavalul deasupra.
Se coace 35 minute si se serveste calda sau rece. Mie mi se pare mai buna daca e rece.
Am ochit-o si eu pe blogul lui Maya dar inca nu am apucat sa o fac.
RăspundețiȘtergereSofran nu mai am nici eu dar puteai pune curcuma ca practic ar fo colorat tarta.
Sincer e buna? merita facuta?
Bianca, noua ne-a placut insa dupa parerea mea e mai buna rece decat calda. Mie imi plac retetele astea fara carne, prefer oricand asa ceva in loc de o friptura. :)
RăspundețiȘtergereEu nu prea prefer astea. Carnea sa traiasca:)
RăspundețiȘtergereQue rico esta el pastel, con sus calabacines. Esto para comer ahora con la calor estupendo.
RăspundețiȘtergereSaludos
Gracias Jose Manuel. Aqui tambien es un calor insoportable.
RăspundețiȘtergereBianca, atunci s-ar putea sa nu-ti placa.
RăspundețiȘtergereje n'ai jamais essayé de faire ce flan mais ça doit être excellent
RăspundețiȘtergerebonne soirée
cris:
RăspundețiȘtergerese ve muy rico. La combinación precisa y además muy sana.
Un gran abrazo
Edith
La brujita
super tarta Criss,tare faina a iesit,eu o ador,anul asta inca nu am facut-o dar ii vine acusi randul,din pacate doar cu zuchini o pot face,dovlecel nu este aici :( te pup.
RăspundețiȘtergereMerci Fimere. Bonne week-end.
RăspundețiȘtergereGracias Edith.
RăspundețiȘtergereUn abrazo.
Merci Clau. Si eu cu zuchini am facut-o.
RăspundețiȘtergere