duminică, 23 mai 2010

Pavlova


Ieri am incercat marea cu degetul, si m-am apucat sa fac acest desert care e spectaculor si foarte fin, numit Pavlova, un desert care provine din Australia si a fost facut in onoarea balerinei Anna Pavlova.. Am tot adunat si congelat albusurile cand imi ramanea cate unul, astfel ca avand suficiente albusuri, m-am apucat de treaba. In primul rand eram foarte curioasa sa vad daca albusurile congelate se mai pot bate.

 -6 albusuri

-350 g zahar
-1 lingurita otet
-2 lingurite amidon alimentar
-200 ml frisca (se poate si mai mult)
-500 g capsuni

Se bat albusurile spuma tare. Ia uitati ce frumos s-au batut albusurile mele congelate. (dupa decongelare, evident) 


 Treptat se adauga zaharul si se bate pana nse topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare. Am rasturnat castronul cu fundul in sus si albusurile stau bat. Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza.


In tava de la aragaz am pus hartie de copt si am desenat un cerc. Nu stiu sa va spun diametrul, am facut un cerc destul de mare. O sa masor castronul si va spun.

Cu lingura se intinde o parte din spuma intr-un start uniform. Restul de spuma se pune intr-un posh si se fac niste moturi pe margine.


Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Bezeaua mea n-a iesit tocmai alba ca zapada, dar eu sunt multumita de rezultat.


Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Eu n-am avut timp ca trebuia sa pun lasagna in cuptor.  
 
 
Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie.
 





 Si sectiunea. Ca de obicei, mie sectiunile nu-mi ies ca lumea. Cred ca de vina e cutitul.



11 comentarii:

  1. Criss, arata demential!!! Felicitari!
    Cateva premii te asteapta sa le ridici de pe blogul meu. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mihaela. Am sa vin sa ridic premiile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca toata lumea face pavlova:)) Si la tv saptamana trecuta facea una pavlova la euforia:)
    E un fel de bezea dupa cate am vazut. Mie una nu imi plac bezelele nici cand le facea mama mea in copilarie. Dar arata bine pavlova ta mai ales decorul cu capsuni :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu ma omor dupa bezele. Dar asa in combinatia cu frisca si capsuni e ceva foarte fin. In plus bezeaua e uscata la suprafata dar interiorul e cremos si e foarte buna si foarte fina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata tare bine Criss.Felicitari
    Premii la mine pe blogg pentru tine.
    O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Micul. O zi frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere
  7. arata yummy ,yammy ce sa zic ca imi ploua in gura.bezeaua ramane "crocanta" sau se inmoaie un pic de la frisca?pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  8. Merci Sarah. Bezeaua ramane crocanta la suprafata si cremoasa in interior. Nu s-a inmuiat deloc. Bine ca nici n-a avut timp...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ti-am raspuns la mesaj la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  10. hihihihi merci pentru informatie.banuiesc de ce nu a avut timp bezeaua sa se inmoaie,a fost savurata rapid,nu.pupici

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.