sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Tort cu crema de zahar ars si crantz



Reteta de baza a tortului o gasiti aici .


Pentru ornat am folosit :
-200 ml frisca
-crantz 

Realizarea crantzului e una foarte simpla, se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile, prajite in prealabil. Amestecul se toarna pe hartie de copt. In cateva minute se va intari, se va desprinde de pe hartie si marunti cu cutitul.






15 comentarii:

  1. criss,e fantastic de aratos si inducator de pofte!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb arata Criss.. si eu am tot vrut sa incerc baza la acest tort... adica tortul de zahar ars... - si cu blat... dar mi-a fost teama... daca nu imi iese.. daca nu il pot scoate din cratita...

    RăspundețiȘtergere
  3. Alison, merci mult. Din pacate asa e, inducator de pofte .:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Felis. Eu zic sa incerci, iese sigur si nu se lipeste de cratita. Numai sa folosesti o cratita de care nu ti-e ila ca se strica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de raspuns Criss... cu siguranta am sa-l incerc...

    RăspundețiȘtergere
  6. arata super tortul ..as vrea sa il fac si eu..,...
    dar poti sa-mi spui te rog cam ce dimensiuni are cratita ...sa ma ghidez ..
    mersi tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Cristina. Am sa masor acasa cratita si am sa iti spun ce diametru are.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristina, revin cu masuratorile :). Asadar, cratita mea are diametru de 26 cm.

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc mult ..esti o scumpa.... am sa revin cu impresii !
    sa ai un an fericit , multa sanatate si bafta la blog in continuare, la cat mai multe retete tot asa de delicioase!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Tiza mea, esti o scumpa. Te pup si astept impresii. Un an nou fericit si tie.

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani, un an nou fericit si multa sanatate si bucurii!
    este foarte delicios tortul ! mersi Criss!
    am pus link-ul unde l-am postat http://www.bucataras.ro/retete/14075/tort-cu-crema-de-zahar-ars-si-crantz.html
    si am facut cel diplomat cu piscoturi http://www.bucataras.ro/retete/15469/tort-diplomat-cu-piscoturi.html

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.