Profitand de faptul ca mai exista spanac in piata si ca surprinzator, aceasta tarta ii place si lui Alex, am refacut-o, putin modificata.
Aluatul de tarta:
-500 g faina
-200 g ut sau margarina
-1 ou
-4-5 linguri lapte rece
-1 lingurita sare
Se amesteca toate ingredientele si se face o bila de aluat care se pune in frigider pentru o ora.
Umplutura:
-1 kg spanac proaspat
-500 g branza feta
-2 oua
-100 g cascaval
-2 cepe
-2 bucati usturoi
Spanacul se spala, se fierbe si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa. Apoi se toaca, se amesteca cu branza feta, ouale batute cu ceapa calita si usturoiul maruntit. Sare nu se mai pune pentru ca feta e destul de sarata.
Aluatul se imparte in doua (ies doua tarte) si se intinde, apoi se pune in tava unsa cu ulei. Se inteapa cu furculita si se pune pentru 10 minute in cuptor.
Apoi se presara putin gris care va absorbi din umezeala amestecului de spanac si branza. Se pune umplutura, se rade cascaval deasupra si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.
Ce bun trebuie sa fie...
RăspundețiȘtergereAsa este, daca pana si mofturosul meu e innebunit dupa aceasta tarta.
RăspundețiȘtergereArată foarte bine această tartă și aș vrea să încerc să o prepar, însă am câteva nelămuriri:
RăspundețiȘtergere- cele 2 ouă indicate pentru umplutură, când și sub ce formă le adăugăm în compoziție?
- ce trebuie să înțelegem prin bucăți de usturoi, căței sau căpățâni?
- usturoiul se călește împreună cu ceapa, sau se adaugă crud?
- usturoiul se taie feliuțe sau se zdrobește?
Multumesc Bogdan.
ȘtergereAi dreptate, au uitat de oua. :) Insa am editat si am corectat.
Deci, ouale batute se adauga la amestecul de spanac, feta, ceapa calita. Usturoiul se poate si cali, se poate pune si crud, tocat marunt sau zdrobit. E vorba de 2 catei de usturoi, insa in functie de gust si preferinte se poate adauga mai mult. Eu nu prea sunt "prietena" cu usturoiul.