Mi-am tot dorit o forma de tort-inima si mi-am cumparat-o. Parca la magazin nu mi s-a parut atat de mare, dar mi-a iesit ditamai tortul :). Oricum nu s-a plans nimeni de asta si drept dovada deja s-a mancat jumatate din tort.
Blatul:
-5 oua
-2 linguri ulei
-1 lingura apa
-7 linguri zahar
-1 zahar vanilat
-7 linguri faina
-1 praf de copt
Mousse de mure:
-500 g mure congelate (am cumparat de la Auchan niste mure uriase)
-4 linguri zahar
-1plic gelatina
200 ml frisca
Peste mure am pus 4 linguri zahar si dupa ce a lasat un sirop, le-am pasat pentru ca murele acestea fantastice au niste samburi mari si tari si e neplacut sa simti printre dinti astfel de samburi.
A rezultat un fel de piure de mure cam asa
Gelatina se hidrateaza in putina zeama de compot de ananas.
Piureul de mure se infierbanta apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de mure.
Pe o tava se pune inelul detasabil si pe fund se aseaza jumatate din blatul insiropat.
Peste blat se pune mousseul de mure si se pune in frigider.
Intre timp preparam
Crema diplomat:
-3 oua
-120 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 lingura rasa de faina
-coaja rasa de la o lamaie
-300 ml lapte
-1 plic gelatina
-300 ml frisca
-1 cutie compot de ananas
-120 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 lingura rasa de faina
-coaja rasa de la o lamaie
-300 ml lapte
-1 plic gelatina
-300 ml frisca
-1 cutie compot de ananas
Crema diplomat se pune peste mousse-ul de mure, se pun si bucatele de ananas si al doilea blat insiropat. Mie mi s-a parut si asa destul de uscat tortul,imi plac torturile bine insiropate.
Am lasat tortul peste noapte in frigider si azi dimineata am scos inelul si am ornat tortul.
Am uns tortul cu frisca si pe margine am pus crantz pe care l-am facut din 150 g zahar ars si 150 g nuci.
Am mai facut niste inimioare din ciocolata alba si cam asta e tot.
IUIIIII CE BINE ARATA CRED CA E SUPER GUSTOS.....FAIN TORT:)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult. E foarte gustos intr-adevar.
RăspundețiȘtergereSuperb... foarte frumos Criss... Cu ce ocazie?? :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis. Nicio ocazie, doar asa pur si simplu de rasfat.:)
RăspundețiȘtergereArata superb si cred ca e si tare, tare bun.
RăspundețiȘtergerePupic lui Alex si o saptamana faina sa aveti.
Multumesc Micul. O saptamana faina si tie.
RăspundețiȘtergereFoarte fain. De unde ti-ai luat forma de inima>? Cu cat?
RăspundețiȘtergereEu demult caut si tot ce am gasit erau foarte mici.
Merci Bianca.
RăspundețiȘtergereForma am cumparat-o de la Luxor, la articole de menaj. Costa 21 lei.
Se ve precioso y delicioso. Felicitaciones!!!!
RăspundețiȘtergereUn abrazo
Edith
La brujita
Gracias Brujita.
RăspundețiȘtergereUn abrazo.
ce gâteau est magnifique avec sa mousse de mûre, il est trop trop gourmand comme je les aime
RăspundețiȘtergereun pur délice
bonne journée
Ce tort delicios de inimos! Imi plac tare mult si inimioarele de ciocolata, felicitari, Cristina!
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana.
RăspundețiȘtergereFoarte frumos "tortul inimos" si cu siguranta DELICIOS.
RăspundețiȘtergereMa uit si ma uit si ma uit si ma uit.....cred ca am mai capatat vreun kg doar uitandu-ma....:|
RăspundețiȘtergere