miercuri, 13 octombrie 2010

Pui cu sos vanatoresc


-4 pulpe de pui
-1 ceapa
-1 morcov mare sau 2-3 mai mici
-1 patrunjel (radacina)
-1 bucatatelina (eu n-am avut si n-am pus.oricum nu ma omor dupa gustul de telina)
-2 linguri pasta de ardei
-2 foi de dafin
-sare, piper
-2 linguri amidon sau faina
-150 ml lapte


Pulpele se spala, se parlesc, se curata (urasc operatiunea asta), se taie in 2 si se prajesc fara grasime in tigaia de teflon.


Ceapa se toaca marunt si se caleste. Se adauga legumele rase pe razatoarea mare, se calesc si acestea, apoi se adauga apa cat sa le acopere. Se pun si pulpele, se adauga sare si piper, pasta de ardei si se lasa sa fiarba. Cand e aproape gata se pun si foile de dafin si se mai fierbe sosul pana se ingroasa si se evapora apa. Amidonul se amesteca cu laptele, se toarna peste sos si se lasa sa dea un clocot sau doua.
Se serveste cu paste penne.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.