-3 oua
-4 linguri zahar
-2-3 linguri ulei
-150-200 ml lapte
-1 vanilie
-1 praf de copt
-6-7 linguri faina
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, uleiul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt.Batem cu mixerul in continuare pana rezulta un aluat fin si destul de gros. La final adaugam albusurile batute spuma tare.
Pentru aceste clatite avem nevoie de o tigaie de teflon. Se pune compozitia in tigaie iar in momentul in care apar niste bule se intoarce clatita pe partea cealalta.
clatitele gata facute
Toppingul de4 ciocolata poate fi si din comert insa acasa se poate face foarte repede si e mai bun decat cel cumparat. Eu am facut o cantitate mica dar se poate face mai mult si se pastreaza pana la doua saptamani in frigider.
-o cescuta zahar (am folosit o cescuta de cafea)
-1/2 cescuta lapte
-1/2 cescuta ulei
-1 lingurita faina
-2 linguri cacao
-esenta de rom
Se amesteca toate ingredientele si se fierbe sosul la foc mic amestecand in continuu. Se lasa sa se raceasca si se foloseste la clatite, inghetate sau orice alt desert.
ador pancakes-urile dar n-am mai facut demult.ti-au iesit foarte apetisante.pupici
RăspundețiȘtergereMerci Sarah. Pupici si tie.
RăspundețiȘtergereHello Cristina, m-am bucurat de vizita ta si comment!
RăspundețiȘtergereOk, acum eu vreau un polonic de sos de ciocolata, un borcan de dulceata de capsuni si sa fiu la mare in Romania! hahaha...Foarte frumoase pozele tale!
Compliments pentru tot! pup
Multumesc Nina. Cu mare drag iti trimit sos de ciocolata, dulceata si ....scoici din marea neagra.
RăspundețiȘtergereAnche io volevo fare i puncakes..:)sono buonissimi e i tuoi su topping di cioccolato sono straordinari!
RăspundețiȘtergerepancake...sunt la mare moda acum.. da sunt bune
RăspundețiȘtergereGrazzie Giuky.
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihai. Nu stiu daca sunt sau nu la moda, dar chiar sunt bune.
RăspundețiȘtergere