Cheesecake-urile fara coacere sunt preferatele copiilor mei. Mai ales cele cu fructe de padure. Si sa spun drept si mie imi plac si imi place si sa le fac pentru ca se fac foarte usor, rapid, nu necesita coacere, sunt fine, racoritoare , elegante. Ce mai, o multime de avantaje. :) In vara am primit de la cineva o galeata de mure mari si frumoase. Evident ca mare parte din ele le-am pus in caserole si le-am congelat tocmai pentru astfel de deserturi.
Acest cheesecake marmorat, pe langa faptul ca e delicios, are si un aspect frumos si festiv, asa ca va recomand cu incredere sa-l faceti atunci cand aveti vreun eveniment in familie sau pur si simplu cand va doriti un desert spectaculos. Puteti inlocui murele cu zmeura, capsune. Cu siguranta cheesecake-ul va fi si mai aromat, doar ca probabil contrastul nu va fi atat de intens.
Ingrediente blat de biscuiti:
-250 g biscuiti petit beure
-2 linguri zahar pudra
-120 g unt topit
Biscuitii
se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra si untul topit. Intr-o tava (diametru 22 cm) cu inel detasabil se pune
compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri.
Apoi ne ocupam de cele doua creme.
Atentie: puteti face intreaga cantitate de crema de branza cu frisca si apoi sa o impartiti in doua boluri. In unul adaugati piureul de mure amestecat cu gelatina, in celalalt ciocolata alba amestecata cu frisca lichida si gelatina. Ideea e sa lucrati rapid, sa nu aiba timp gelatina sa se inchege.
Ingrediente crema de branza cu mure
-350 g crema de branza (Pilos)
-200 ml smantana pentru frisca (Pilos)
-100 g zahar pudra
+
-250 g mure (congelate)
-3 linguri zahar
-1 plic gelatina
-3 linguri apa rece
Punem gelatina la hidratat in apa rece.
Murele decongelate le punem intr-o cratita si adaugam 3 linguri de zahar, pentru ca murele sunt destul de acrisoare. Amestecam la foc mic, fara sa le fierbem, doar sa le zdrobim bine si sa dizolve zaharul. Apoi le pasam printr-o strecuratoare, astfel incat sa alegem pulpa si sucul de seminte.
Punem intr-un bol branza, smantana lichida si zaharul pudra si mixam pana rezulta o crema fina de consistenta unei smantani mai groase. Incalzim piureul de mure si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se dizolva gelatina, apoi turnam sosul de mure peste crema si omogenizam. Vom obtine o crema lila de culoare superba.
Ingrediente crema de branza cu ciocolata alba
-350 g crema de branza (Pilos)
-200 ml smantana pentru frisca (Pilos)
-100 g zahar pudra
+
-50 g ciocolata alba
-100 ml smatana lichida pentru frisca
-1 plic gelatina
-3 linguri apa rece
Gelatina
se hidrateaza in apa rece. Intr-un vas pe baie de aburi se pune
ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca. Branza se amesteca
cu zaharul pudra si smantana pentru frisca si se mixeaza pana rezulta o crema fina de consistenta unei smantani mai groase. Cum spuneam mai sus, aceasta etapa se face deodata pentru cele doua creme. Cand
ciocolata alba s-a topit si compozitia e calduta, se adauga gelatina
hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina.
Peste blatul de biscuiti adaugam alternativ cate 2-3 linguri de crema alba/lila pana cand epuizam cremele din cele doua boluri. Punem forma de tort in frigider pentru minim doua ore, apoi pregatim jeleul de mure.
Jeleu de mure
-200 g mure
-4 linguri zahar
-1 plic gelatina
-3 linguri apa rece
Pentru jeleul de mure, procedam intocmai ca la crema. Hidratam gelatina.
Murele decongelate le punem intr-o cratita si adaugam 4 linguri de
zahar. Amestecam la foc mic,
fara sa le fierbem, doar sa le zdrobim bine si sa dizolve zaharul. Apoi
le pasam printr-o strecuratoare, astfel incat sa alegem pulpa si sucul
de seminte. Incalzim piureul de mure si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se dizolva gelatina. (Jeleul nu trebuie sa fie fierbinte in momentul in care se pune peste crema. ) Turnam jeleul peste crema si puunem din nou forma de tort in frigider pentru 2 ore.
Decorti dupa imaginatie si serviti cu mare pofta. 😍
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.