miercuri, 15 iunie 2011

Tarta cu dovlecel


Pentru aluat:
-280 g faina
-120 g unt
-1 ou
1-2 linguri apa rece
-1 lingurita sare

Amestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora.

Pentru umplut:
-1 dovlecel mediu
-150 g bacon
-o ceapa verde
-150 g feta
-1 rosie
-2 oua
-2 linguri smantana
-100 g cascaval
-sare, piper
-patrunjel verde, marar verde

Dupa o ora scoatem aluatul de tarta, il intindem si il asezam in forma de tarta. Il intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se umfle si il punem in cuptor 10 minute.

Dovvlecelul il curatam de coaja, il taiem felii subtiri, adaugam sare si il lasam 15 minute sa se inmoaie.


Ceapa si baconul le calim in tigaia de teflon, fara grasime suplimentara. E suficienta grasimea lasata de bacon.


Batem cele doua oua, adaugam smantana, cubuletele de feta, baconul cu ceapa si feliile de dovlecei, sare piper si verdeata si turnam tot amestecul peste tarta. Deasupra punem felii de rosii si cascaval ras. Coacem 30-35 minute.




Delicioasa!



3 comentarii:

  1. arata yummy.n-am facut niciodata tarte sarate dar am de gand pentru gustarea de dupa-amiaza.doar sa se mai potoleasca soarele sa pot deschide cuptorul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sarah. Noua ne plac tare mult tartele sarate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hú de jól néz ki, nagyon kínálja magát,és milyen finom lehet!!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.