Lady, nu am niciun mnulaj. Se folosesc frunze naturale. Eu am o planta curgatoare, pe care am cam ciupit-o, nu prea mai are frunze. :) Sau am folosit frunze de trandafiri. Frunzele trebuie spalate si uscate. Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi, fara a se adauga lapte, frisca, etc. Se foloseste doar ciocolata si se intinde pe dosul frunzelor. Se pun frunzele pe o farfurie si se tin in frigider 12-20 minute. Apoi se desprind frunzele cu grija si se repeta operatia.
Multumesc! Pentru bordura, se foloseste ciocolata (preferabil neagra, amaruie, cu un procent mai mare de cacao, pentru ca se intareste mai repede si nu se rupe ciocolata. Si e nevoie de folie aerata, cu bule care pocnesc :D (care se foloseste la impachetarea obiectelor mai sensibile). Se taie folia la dimensiunea dorita. Ciocolata se topeste ori in cuptorul cu microunde, ori pe baie de aburi. Se intinde ciocolata topita pe folie, se infasoara folia in jurul tortului si se pune tortul la frigider. Dupa 15 minute, se desprinde folia si ramane bordura de ciocolata cu gaurele.
Revin cu o intrebare: in momentul taierii,nu crapa ciocolata? Scuze de deranj si multumesc mult!!! (azi vreau sa incerc sa fac pt ca urmeaza ziua mea:)
In general se taie frumos, s-ar putea sa si crape putin. Dar trebuie taiat cu un cutit bine ascutit si de preferinta, se infierbanta lama cutitului, dupa care se taie si dupa fiecare felie se spala cutitul si se inierbanta din nou. Asa sigur nu va crapa ciocolata.
Que ricos todos estos dulces!! se ven deliciosos y no sabría con cual quedarme, o cual me gusta más ya que todos te han quedado perfectos. Besos
RăspundețiȘtergereArata f bine selectia ta!
RăspundețiȘtergereFelicitari! Sunt adevarate bijuterii!
RăspundețiȘtergereVai de mine, ce mi-au vazut ochii! Cristina esti artista!
RăspundețiȘtergereCristina...cum ai facut frunzele acelea din cioco? Ai un mulaj ceva?
RăspundețiȘtergereLady, nu am niciun mnulaj. Se folosesc frunze naturale. Eu am o planta curgatoare, pe care am cam ciupit-o, nu prea mai are frunze. :) Sau am folosit frunze de trandafiri. Frunzele trebuie spalate si uscate. Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi, fara a se adauga lapte, frisca, etc. Se foloseste doar ciocolata si se intinde pe dosul frunzelor. Se pun frunzele pe o farfurie si se tin in frigider 12-20 minute. Apoi se desprind frunzele cu grija si se repeta operatia.
ȘtergereFoarte aspectuoase si cu siguranta si gustoase.
RăspundețiȘtergereSuperbe!!! Dar cum faci modelul gen fagure? Ca tare bine mai arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Pentru bordura, se foloseste ciocolata (preferabil neagra, amaruie, cu un procent mai mare de cacao, pentru ca se intareste mai repede si nu se rupe ciocolata. Si e nevoie de folie aerata, cu bule care pocnesc :D (care se foloseste la impachetarea obiectelor mai sensibile). Se taie folia la dimensiunea dorita. Ciocolata se topeste ori in cuptorul cu microunde, ori pe baie de aburi. Se intinde ciocolata topita pe folie, se infasoara folia in jurul tortului si se pune tortul la frigider. Dupa 15 minute, se desprinde folia si ramane bordura de ciocolata cu gaurele.
RăspundețiȘtergereSuper tare!!! Multumesc mult pentru raspuns! Succes in continuare,sunt adevarate opere de arta!
RăspundețiȘtergereMultumesc. :)
ȘtergereRevin cu o intrebare: in momentul taierii,nu crapa ciocolata? Scuze de deranj si multumesc mult!!! (azi vreau sa incerc sa fac pt ca urmeaza ziua mea:)
ȘtergereIn general se taie frumos, s-ar putea sa si crape putin. Dar trebuie taiat cu un cutit bine ascutit si de preferinta, se infierbanta lama cutitului, dupa care se taie si dupa fiecare felie se spala cutitul si se inierbanta din nou. Asa sigur nu va crapa ciocolata.
Ștergere