Pot sa spun cu mana pe inima ca niciodata nu mi-a placut batonul sau ciocolata de casa, daaaaar am descoperit reteta perfecta pe blogul Licutei Marin. Licuta e una dintre fetele dragi mie din blogosfera. Are niste retete grozave si poze super reusite. Una din retetele grozave e si aceasta ciocolata de casa. A mea a iesit putin mai lipicioasa si asta din doua (sau chiar 3) motive:
1. n-am avut cu ce sa masor 83,333 :) ml apa (n-am facut reteta intreaga ci doar 2/3 din reteta) asa ca am pus apa cam dupa ochi
2. cineva tot dadea tarcoale frigiderului
3. am folosit lapte praf degresat
Ciocolata mea a stat vreo doua ore in frigider, dupa care a trebuit sa o portionez si a disparut ca prin farmec. Cele doua bucati ramase au fost perfecte azi dimineata.
Am sa postez cantitatile date de Licuta
Ingrediente:
-300 g zahar
-125 ml apa
-300 g lapte praf
-50 g cacao
-150 g unt (nu margarina! )
-100 g nuci prajite
-esenta de rom
Apa + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea .
Se adauga cacao si si se amesteca , se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi lapte praf si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel. Eu am amestecat cu lingura si mi-au ramas mici cocoloase de lapte praf, dar n-a fost ceva deranjant.
Se toarna ciocolata intr-un vas termorezistent uns cu unt sau tapetat cu hartie de copt. Nu faceti ca mine, nu folositi folia de aluminiu ca se lipeste tare de tot. M-am chinuit o jumatate de ora sa desprind folia de pe ciocolata. :) Deci, se toarna ciocolata si se infig din loc in loc nucile prajite, apoi se pune vasul in frigider pentru cateva ore.
Wooow! Ce pofta mi-ai facut... Si nu am voie....
RăspundețiȘtergereDar ma servesc cu o portie virtuala :-)
Pupici
Multumesc draga mea. Cred csa maine repet figura. :)
ȘtergereSa stii ca de mult tot vreau sa fac ciocolata de casa... Nu am mai facut de vreo 20 de ani... :))
RăspundețiȘtergereAcum ca zici ca e asa de buna reteta asta... cu siguranta pe asta am s-o fac...
Felis, incearca cu incredere. O sa iti placa rezultatul.
ȘtergereDelicioasa la maxim!!!Multumesc ca ai incercat reteta si ma bucur ca ti-a placut:)!Pup si o saptamana cat mai frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergereLicuta, multumesc si eu pentru reteta.
ȘtergereWeek-end placut iti doresc.
Mie asa lipicioasa imi place cel mai mult.
RăspundețiȘtergereFoarte faina ti-a iesit.
Sa ai o zi faina.
Multumesc Micul. Si noua ne-a placut asa lipicioasa, atat doar ca in poza ar fi "dat" mai bine nelipicioasa. :D
ȘtergereEz fantasztikus,de a receptet nem jól értem,mert rossz a fordítás!Tökéletes!!!
RăspundețiȘtergereKoszonom Piroska.
ȘtergereCea mai buna ciocolata e ciocolata de casa! arata tare bine. pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea. Mie nu prea mi-a placut. Acum mi-am schimbat ideile si gusturile. :)
ȘtergereCiocolata de casa e intotdeauna buna! Cat despre invartitul in jurul frigiderului, te inteleg perfect. Greu cu retetele astea care se lasa la frigider timp de cateva ore, sau mai rau, peste noapte... "Devoratorii de prajituri" nu pot sa astepte atat!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela.
ȘtergereSuperba este ciocolata dumneavoastra de casa , va multumesc pentru reteta , am sa incerc si eu .
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita si pentru aprecieri.
ȘtergereMultumesc Miuta.
RăspundețiȘtergereNumai si numai delicii. Felicitari.
RăspundețiȘtergere