miercuri, 6 iulie 2011

Salata de cartofi cu maioneza


-1 kg cartofi noi
-2 cepe
-1 lingurita rasa zahar
-1 lingura otet
-2 linguri apa
-sare, piper

Pentru maioneza:
-1 galbenus de ou
-1 lingurita mustar
-100 ml ulei
-200 ml smantana

Cartofii se fierb in apa cu sare,apoi se lasa sa se raceasca. Trebuie pusi in frigider pentru a nu se sfarama . Se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se taie solzisori. Otetul se amesteca cu zaharul si apa apoi se toarna peste cartofi. Se adauga sare si piper dupa gust.
Din galbenus,mustar si ulei se face o maioneza care se amesteca cu smantana. Eu folosesc intotdeauna smantana de Monor mai ales la maioneze. Se toarna maioneza peste cartofi si se amesteca.






3 comentarii:

  1. cred ca e tare buna.m-am gandit ca e o salata orientala dar se pare ca m-am inselat.arata foarte bine.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e Sarah, e foarte buna si seamana cu o salata orientala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Jó kis húsival,ez a saláta!!!!Hmmm!!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.