-2 dovlecei
-300 g carne tocata de pui (amestec pulpa fara piele si piept)
-300 g ciuperci
-1 morcov
-1 ceapa
-1 catel de usturoi
-1 cutie rosii in bulion (fara zahar)
-sare, piper
-marar verde
Dovleceii se curata
de coaja, se taie in doua pe lungime si se scobesc. Daca au seminte,
acestea se arunca iar pulpa se pastreaza. Intr-o cratita se pune carnea,
ciupercile taiate cubulete, morcovul ras, ceapa tocata, miezul
dovleceilor si putina apa. Se adauga sare, piper si marar verde. Se lasa
la fiert 5 minute, pana scade apa. Dovleceii se sareaza, apoi se umplu
cu acest amestec de carne si legume. In tava termorezistenta se pune
sucul de rosii impreuna cu rosiile cubulete, se pun dovleceii si se
acopera tava cu folie de aluminiu. Se pune in cuptor 30 minute, dupa
care se indeparteaza folia si se mai lasa dovleceii 10-15 minute. Se
servesc cu iaurt activia 0.1%.
Bun
RăspundețiȘtergere