Cu
doua saptamani in urma am cumparat leurda si am facut o tarta Dukan. Nu
am publicat atunci reteta pentru ca nu prea mi-au iesit pozele. Am
cumparat vineri din nou leurda in ideea de a repeta tarta, pentru ca
mi-a placut gustul. Desi nu se compara cu o tarta adevarata, cu aluat
crocant si umplutura de leurda cu branza telemea, cascaval si tot
tacamul. :D Insa planurile s-au schimbat si din leurda am facut o ciorba
si niste muffins deliciosi. Asadar am decis sa postez reteta chiar daca
pozele nu mi-au placut. Oricum nu toate pozele imi ies mie asa cum
mi-as dori.
Pentru
crusta m-am inspirat din bucataria lui Edith, unde am vazut o tarta cu
lime si am adaptat reteta de crusta . Numai ca tava mea de tarta e prea
mare iar crusta n-a fost suficienta, dar data viitoare am sa fac mai
multa crusta.
Pentru crusta
-6 lg tarate de ovaz
-4 lg tarate de grau
-2 lg branza degresata
-1 ou
-3 lg de lapte 0,1% (Zuzu roz folosesc eu)
-sare
Umplutura:
-1/2 kg leurda
-1 cutie branza Fagaras 3% (mai slaba nu am gasit)
-2 oua
-sare
Pentru
crusta se amesteca toate ingredientele si cu ajutorul unei linguri se
intind in forma de tarta. Eu am folosit forma de yena pentru ca stiu
sigur ca nu se lipeste. In forma de tabla nu cred ca se poate coace o
astfel de tarta, fara niciun fel de grasime si sa nu se lipeasca.
Pentru
umplutura, se spala leurda si se opareste in apa cu sare. Se scurge
apoi si se toaca cu cutitul, nu foarte marunt. Ouale se bat, se amesteca
cu branza Fagaras, sarea, piperul si se amesteca cu leurda. Se toarna
acest amestec in tava de tarta, peste crusta si se coace tarta 25-30
minute pana cand crusta s-a rumenit.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.