Ingrediente:
-3 oua
-3 linguri indulcitor Stevia
-1 cutie iaurt activia 0.1%
-1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
-4 linguri tarate de ovaz macinate fin
-esenta de lamaie
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita praf de copt
Mousse de lamaie
-2 oua
-1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
-3 linguri indulcitor pudra Clio/Stevia
-500 ml lapte 0.1%
-1 plic gelatina Dr.Oetker
-coaja de lamaie
-zeama de la o jumatate de lamaie
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in
continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi
galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu
taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga
esenta si coaja de lamaie. Se toarna compozitia in tava de chec tapetata
cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in
cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a racit, se taie in doua foi.
Gelatina
se hidrateaza in putin lapte. Ouale se separa si se bat albusurile
spuma. Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul, praful de budinca,
coaja de lamaie si laptele. Se fierbe crema pana se ingroasa, amestecand
in continuu. Cand e fiarta, se ia de pe foc si se adauga gelatina
hidratata si zeama de lamaie. Se amesteca bine, apoi se adauga
albusurile batute spuma.
Tava
de chec se tapeteaza cu folie alimentara. Se pune o parte din crema,
apoi prima foaie de blat, restul de crema si cealalta foaie de blat. Se
acopera cu folie si se pune tava in frigider 3-4 ore.
Enjoy!
Am incercat si eu prajitura ta. I-am facut cateva modificari, cat sa micsorez numarul toleratelor si te invit sa vezi ce mi-a iesit :D
RăspundețiȘtergerehttp://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2015/09/prajitura-cu-mousse-de-lamaie.html
A fost foarte buna ♥♥♥