marți, 25 martie 2014

Dovlecei umpluti - Dukan

-2 dovlecei
-300 g carne tocata de pui (amestec pulpa fara piele si piept)
-300 g ciuperci
-1 morcov
-1 ceapa
-1 catel de usturoi
-1 cutie rosii in bulion (fara zahar)
-sare, piper
-marar verde
Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua pe lungime si se scobesc. Daca au seminte, acestea se arunca iar pulpa se pastreaza. Intr-o cratita se pune carnea, ciupercile taiate cubulete, morcovul ras, ceapa tocata, miezul dovleceilor si putina apa. Se adauga sare, piper si marar verde. Se lasa la fiert 5 minute, pana scade apa. Dovleceii se sareaza, apoi se umplu cu acest amestec de carne si legume.  In tava termorezistenta se pune sucul de rosii impreuna cu rosiile cubulete, se pun dovleceii si se acopera tava cu folie de aluminiu. Se pune in cuptor 30 minute, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa dovleceii 10-15 minute. Se servesc cu iaurt activia 0.1%.

Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.