sâmbătă, 17 octombrie 2009

Tunisia 2006

cu camilele printre maslini
pe o plaja neamenajata la Mediterana
primul contact cu marea Mediterana

la o plimbare  prin Sousse
corabia piratilor

fantana arteziana in port Kantaoui

Port el Kantaoui
vanzator de flori de jasmin


flori de jasmin
piscina hotelului
hotel in Jasmine Hammamet
centru comercial in Hammamet
obiecte din ceramica
am obosit de atata plimbare

superbe obiecte ceramice in port Kantaoui
la o terasa in Sousse
plaja cam pustie
Meddina din Sousse
Meddina din Sousse (aici s-au filmat cateva secvente din serialul "Regina")
din nou obiecte ceramice
Hotelul Sindbad
Alex pe o camila...din plus
...si cu o alta camila in brate

piata de peste
legume si fructe
o straduta din Meddina
milioane de condimente
o plaja din Monastir
Alex pe faleza
Mausoleul Bourguiba
Monastir: Un vechi fort arab care incanta cu zidurile si turnul lui vechi, Monastir este astazi un oras-port pe ale carui strazi se intind hoteluri extravagante, adevarate bijuterii arhitectonice. O statiune care abunda in cafenele, restaurante, pizzerii sau baruri si care in plus se bucura de renumele celor mai limpezi ape din intreaga Tunisie. Pentru cei care doresc sa incerce specialitatile culinare locale, Le Grill si Le Chandelier sunt doua optiuni sigure.

Tunisia este o tara spectaculoasa, putin cunoscuta pentru romani, o tara a contrastelor, in care vechiul si noul se imbina si se alatura in cea mai fireasca armonie, precum culorile unui covor tunisian tesut de mana. Daca esti la prima incercare de a vizita aceasta tara fabuloasa, apeleaza la o agentie specializata pentru aceasta destinatie. Intotdeauna vei gasi cele mai bun oferte si, foarte important, poti conta pe experienta lor incontestabila.
Monastir este unul dintre cele mai frumoase si curate orase din Tunisia si totodata o statiune turistica deosebita. Monastirul merita vizitat, centrul orasului fiind un adevarat muzeu.


Cel mai important obiectiv turistic din Monastir, este Mausoleul Bourguiba.

Bourguiba este primul presedinte tunisian dupa castigarea independentei fata de Franta. In centrul orasului, cladirile au o valoare artistica deosebita, desi uneori te simti cu adevarat intr-un muzeu mai degraba decat intr-o statiune turistica. Bourguiba a investit in Monastir, orasul sau natal, transformandu-l intr-o imensa moschee destinata lui.
Mausoleum-ul unde fostul presedinte este inmormantat este o amintire a vechiului sistem politic Tunisian. Chiar daca Bourguiba nu a fost niciodata ales prin vot liber al cetatenilor tunisieni, este considerat parintele Tunisei moderne. Mausoleum-ul familiei Bourguiba este o cladire impresionanta, construita in stilul lor traditional, cu 2 minarete de o parte si de alta a intrarii si 3 domuri - doua verzi si unul auriu. Parintii presedintelui sunt inmormantati in domurile verzi, iar presedintele in cel auriu. Cladirea este supravegheata de garzi imbracate in fosta uniforma militara oficiala.





































2 comentarii:

  1. Foarte frumoase pozele. Observ ca ai vizitat foarte mult, nu doar ai stat la plaja.
    Super asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. E o tara superba, plina de farmec, de care m-am indragostit si mi-a ramas in suflet. Eu am vazut doar o mica parte din ea. Dar era pacat sa stau doar la plaja.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.