Dr. Oetker a lansat în rândul bloggerilor culinari o leapsă dulce, cu un premiu inedit si spectaculos totodata, o petrecere de 3 zile la Conacul Port Cultural Cetate. Si pentru că o bloggerita draguta, Adina Ciocalau m-a provocat, am raspuns provocarii si invitatiei prietenilor de la Dr. Oetker de a prajituri impreuna. Si pentru ca au aparut capsunele (fructele mele preferate), am facut o rulada diplomat cu capsuni. Delicioasa!
Ingrediente blat rulada:
Ingrediente blat rulada:
-4 oua
-4 linguri zahar
-5 linguri faina
-2 linguri ulei
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat in continuare
pana se topeste zaharul, se adauga apoi galbenusurile, uleiul si se mixeaza,
apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se
toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se
coace rulada pe treapta a doua a aragazului, la foc mic maxim 15 minute.
Ingrediente crema:
-250 ml lapte
-3 galbenusuri
-120 g zahar
-1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
-1 lingura rasa faina
-250 ml frisca lichida
-1 plic gelatinadr. Oetker
+
-300 g capsuni
Decor:
-1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr.Oetker
-150 ml lapte rece
-felii de capsuni
Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, faina, apoi se adauga laptele fierbinte si se fierbe crema pana cand capata consistenta unei budinci. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa a acesteia. Se lasa crema sa se raceasca, dar sa ramana totusi moale, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.
In interiorul unei tavi de chec se pune hartie de copt cat blatul de mare, se pune blatul de rulada, se toarna crema si se inchide rulada. Se pune tava in frigider minim 3 ore pana se incheaga gelatina si crema devine ferma. Apoi se rastoarna rulada pe o tava , se indeparteaza hartia de copt si se orneaza rulada.
Pentru decor, se pune laptele rece intr-un bol, se adauga praful de frisca si se bate cu mixerul pana rezulta o spuma ferma. Se decoreaza rulada cu aceasta spuma cu gust de frisca si cu felii de capsuni.
+
-300 g capsuni
Decor:
-1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr.Oetker
-150 ml lapte rece
-felii de capsuni
Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, faina, apoi se adauga laptele fierbinte si se fierbe crema pana cand capata consistenta unei budinci. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa a acesteia. Se lasa crema sa se raceasca, dar sa ramana totusi moale, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.
In interiorul unei tavi de chec se pune hartie de copt cat blatul de mare, se pune blatul de rulada, se toarna crema si se inchide rulada. Se pune tava in frigider minim 3 ore pana se incheaga gelatina si crema devine ferma. Apoi se rastoarna rulada pe o tava , se indeparteaza hartia de copt si se orneaza rulada.
Pentru decor, se pune laptele rece intr-un bol, se adauga praful de frisca si se bate cu mixerul pana rezulta o spuma ferma. Se decoreaza rulada cu aceasta spuma cu gust de frisca si cu felii de capsuni.
super arata!
RăspundețiȘtergerePaste fericit!