Acest tort se vrea a fi o reeditare a Cheesecake-ului cu care am participat in primavara la concursul organizat de Sun Food fructe si legume si Gatesc cu Sun Food si care a fost atat de bun incat trebuia sa-l fac din nou cu ocazia aniversarii celor 6 ani de blog! De aceasta data putin altfel, l-am facut cu piscoturi usor insiropate cu zeama de compot si piersicile le-am transformat in jeleu. Am umblat si la crema si am modificat-o usor si a iesit un tort fin, cremos, delicios chiar daca nu arata el foarte festiv.
Ingrediente:
-1 pachet mare piscoturi
-1 cutie compot de piersici Sun Food
-500 g branza de vaci Pilos
-250 g mascarpone
-350 ml frisca lichida
-150 g zahar pudra
-1 lingurita extract de vanilie
-1 plic gelatina
-1 lingurita extract de vanilie
-1 plic gelatina
Jeleu de piersici:
-piersici din compot
-2 linguri zahar
-1 plic gelatina
Desfacem cutia de compot si turnam zeama intr-un bol. Punem deoparte 3 bucati de piersica pe care le vom taia cubulete si le vom adauga in crema, iar restul le vom folosi la jeleu.
Luam o forma de tort detasabila (fara fund) si o asezam pe un platou pe care vom construi tortul. Piscoturile le trecem prin sirop si le asezam pe marginea formei si pe platou.
Hidratam gelatina in putina apa. Intr-un bol mixam branza de vaci cu mascarpone si zahar pudra. Separat batem spuma 250 ml frisca lichida si amestecam cu crema de branza si mascarpone. Adaugam extractul de vanilie. Infierbantam restul de 100 ml frisca lichida, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva gelatina, apoi turnam peste crema de branza cu frisca si omogenizam. Adaugam bucatile de piersica si turnam crema in forma de tort tapetata cu piscoturi. Dam tortul la frigider si ne ocupam de jeleul de piersici.
Cu ajutorul unui blender vertical, mixam piersicile ramase pana le facem piure. Hidratam gelatina in 2 linguri apa. Piureul de piersici il punem intr-un vas, adaugam 2 linguri zahar si il punem pe foc pana atinge punctul de fierbere. Luam vasul deoparte, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva gelatina, apoi turnam jeleul peste crema. Lasam tortul in frigider 2 ore pana se intareste gelatina, apoi il putem taia.
La multi-multi ani de blogging!!!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani, cu sanatate! Cat mai multe retete frumoase, delicioase si numai bine!
RăspundețiȘtergerela crema de brinza cite grame de gelatina--se pune
RăspundețiȘtergere1 plic de gelatina granule Dr. Oetker
RăspundețiȘtergere