vineri, 16 octombrie 2015

Cheesecake cu mure



Cheesecake-urile fara coacere se numara printre deserturile noastre preferate. Combinatia de crema fina de branza si jeleu de fructe acrisoare e ideala, drept dovada, veti gasi pe blogul meu multe variatiuni pe aceeasi tema. Acest cheesecake cu lime si mure l-am facut cu o luna in urma si am uitat sa-l postez. Azi, in timp ce faceam ordine printre fisierele din calculator, am gasit pozele si m-am hotarat sa le postez, desi nu difera foarte mult de alte cheesecake-uri asemanatoare.

Crusta:
-300 g biscuiti populari
-3 linguri zahar pudra
-150 g unt topit
-1 lingurita esenta de migdale 
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri. Pe margine se aseaza jumatati de capsuni. Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura. 

Crema:
-500 g branza cremoasa de vaci Pilos
-250 g mascarpone
-350 ml frisca lichida (Meggle)
-90 g ciocolata alba(Milka)
-180 g zahar pudra (sau dupa gust)
-2 plicuri gelatina
-50 ml apa rece
-zeama de la o jumatate de lime
 
Gelatina se hidrateaza in apa rece. Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca.  Branza se amesteca cu mascarpone, zaharul pudra si zeama de lime si se mixeaza pana rezulta o crema fina. Peste crema de branza se adauga 250 ml frisca batuta si se amesteca bine. Cand ciocolata alba s-a topit si compozitia e calduta, se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se toarna peste crema de branza si frisca. Se amesteca repede astfel incat gelatina sa nu se intareasca se pun si murele (eu am pus putine pentru ca nu ne place sa simtim samburii intre dinti) si se toarna toata umplutura peste blatul de biscuiti.Se pune in frigider 2 ore, dupa care se toarna deasupra jeleul de mure.

Jeleu de capsuni:
-300 g mure
-3-4 linguri zahar
-1 plic gelatina hidratata in putina apa.

  Murele se spala si se amesteca cu zaharul. Se pune vasul pe aragaz, la foc mic pana se topeste zaharul. Piureul de mure obtinut se toarna intr-o sita si se paseaza, indepartandu-se samburii, apoi sosul se infierbanta si se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul detasabil. Se orneaza dupa preferinta .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.