loading...

joi, 8 octombrie 2015

Placinta cu prune si nuci, fara zahar



Pentru azi, o reteta de toamna, pentru ca din pacate, da, e toamna. O toamna urata, rece, mohorata, pe care o indulcim putin cu o placinta cu prune si nuci, frageda, dulce si parfumata dar cu putine calorii pentru ca din nou am folosit Green Sugar, singurul indulcitor 100% natural, cu gust dulce, similar zaharului, care la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire. Si care poate fi cu usurinta transformat in pudra, cu ajutorul unei rasnite. :D Ce pot sa spun e ca imi pare rau ca nu am descoperit mai de mult acest indulcitor, pentru ca tare bine mi-ar fi prins in perioada sarcinii cand am fost diagnosticata cu diabet gestational. Iar Green Sugar, fiind un indulcitor natural cu zero calorii si zero indice glicemic, e foarte potrivit si pentru diabetici. Din fericire n-am ramas cu diabet dupa nastere, insa am ramas cu ceva kg in plus si Green Sugar ma poate ajuta si in lupta cu kilogramele.
Green Sugar iplineste 5 ani si cu aceasta ocazie va invita la concurs. Puteti castiga Un borcan cu 350 g Green Sugar si un frumos bol personalizat. La finalul postarii va spun mai multe detalii legate de concurs.

Ingrediente aluat:
-400 g faina
-100 g indulcitor Green Sugar pudra
-1 lingurita praf de copt
-200 g unt
-2 galbenusuri
-1 lingura smantana
-coaja rasa de la o limeta
-1 lingurita extract de vanilie

Umplutura:
-1 kg prune
-4 linguri gris
-2 linguri indulcitor Green Sugar
-scortisoara macinata
-miez de nuca

Pentru aluat procedam ca si la orice aluat de tarta, doar ca acesta e mult mai fraged, se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte aluatul in doua parti, o parte se intinde in tava se presara 2 linguri gris care are rolul de a absorbi sucul lasat de prune in timpul coacerii. 
Peste aluat se pun jumatatile de prune si miezul de nuca. Se presara 2 linguri indulcitor Green Sugar, scortisoara macinata si 2 linguri gris si se acopera cu cea de-a doua foaie. Placinta se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace 35 minute. Se pudreaza cu indulcitor.
Enjoy!










Revenind la Concurs iata cum poti castiga 1 borcan Green Sugar + bol personalizat Green Sugar
1. Dai like acestei postari apoi o distribui in cronologia ta si-mi lasi la aceasta postare link cu postarea ta de pe facebook.
2. La finalul perioadei concurentul care a adunat cele mai multe like-uri la postarea de pe wall-ul personal va fi desemnat castigator.
- Premiile se expediaza doar pe teritoriul Romaniei.
Perioada concurs 11-31 octombrie 2015.

Edit: Castigatorul concursului este Robert Badica. Felicitari!

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc. Cred ca merita incercata, mai ales cu mere. Cu siguranta e si mai buna.

      Ștergere
  2. Like&share ;) Succes! Su la cta mai multe ”dulcegarii” cu GreenSugar ;) :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. O placinta super buna!
    https://www.facebook.com/rocsy.ciobanu/posts/885402284870827?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  4. FB Sabau Viorica, Like/share: https://www.facebook.com/sabau.viorica/posts/897964250292581?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  5. O bunatate de placinta! Tare mult imi plac prajiturile cu prune! :X
    https://www.facebook.com/deyutzky/posts/994128717300190?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasa!
    Robert Badica https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1666432186970464&id=100008110960014&ref=bookmarks

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.