V-am tot spus cat de mult ne plac cheesecake-urile la rece, fara coacere. Sunt deserturi simple, cremoase, delicioase si se fac rapid. Nu eram hotarata daca sa postez reteta sau nu, pentru ca am facut acest desert la repezeala cu ce aveam pe acasa, nici pozele nu-mi plac si in plus dupa ce am pus cheesecake-ul in frigider, ciocolata a transpirat si arata destul de urat, ba mai mult cand l-am taiat felia s-a cam manjit cu ciocolata. In fine, chiar daca aspectul nu e tocmai de nota 10, gustul cu siguranta este...
Ingrediente:
-500 g branza fina de vaci (Pilos)
-1 cutie 165 g crema de cocos
-180 g zahar pudra
-350 ml frisca lichida
-3 banane
-50 g ciocolata tocata marunt
-2 plicuri gelatina
- lingurita esenta de vanilie
+
-100 g ciocolata neagra
-100 ml frisca lichida
-piscoturi
Innelul detasabil al uneiforme de tort se pune pe un platou si se aseaza piscoturile usor insiropate sau nu, astfel incat sa formeze baza cheesecake-ului.
Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece. Crema de branza se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Crema de cocos (care in conserva e in stare solida si arata cam ca si untura) se pune intr-un bol si se incalzeste pana atinge punctul de fierbere. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se adauga la crema de branza si frisca. Se amesteca repede, astfel incat gelatina sa nu se intareasca si sa faca firisoarele acelea neplacute. Se adauga si ciocolata tocata cu cutitul. Jumatate din crema se pune peste piscoturi, apoi se pun cele trei banane trecute prin apa cu lamaie, sub forma de cerc si peste banane se pune restul de crema. Se pune tava la rece in frigider pentru 2 ore pana se intareste crema.
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida si se toarna peste tort. Se decoreaza dupa preferinta.
chiar sunt mare amatoare de cheescake-uri!
RăspundețiȘtergere