sâmbătă, 23 iunie 2012

Negresa cu caise



 Azi am cumparat niste caise absolut superbe. Cand le-am vazut in piata atat de mari, de frumoase si doar la 6 lei/kg n-am stat pe ganduri. Din pacate am fost dezamagita de caisele italienesti, superbe dar fara gust. Si atunci mi-a venit ideea sa incerc aceasta prajitura pe care o vazusem si anul trecut. Reteta aceasta e prezenta pe multe bloguri, insa eu am ales varianta de pe blogul Edith's kitchen . (Multumesc pentru reteta.) Prajitura e foarte buna, are o textura umeda si un gust puternic de ciocolata. Am sa postez asadar reteta lui Edith si modificarile mele.

-200 g faina
-200 g zahar
-160g unt
-4 oua
-8 linguri cacao(am pus 6)
3-4 lg ciocolata rasa/sfaramata (am pus 50 g ciocolata amaruie Laura)
280g iaurt natural (am pus 2 iaurturi Danone cremoso si putina frisca lichida)
-un pachet praf de copt
-un praf de sare(n-am pus deloc)
-6 caise potrivite (taiate in jumatate)
-2-3 linguri zahar brun (am pus zahar normal)
-unt pentru uns tava
(pentru o tava cu dimensiunile: 32 x 22 cm)
Ungem bine tava cu unt si presaram zahar brun din abundenta. Apoi asezam jumatatile de caise la o distanta de egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos. 


 Punem intr-un bol untul moale, zaharul si mixam bine. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao, iaurturile si frisca. Eu am amestecat cu mixerul din comoditate :D insa voi puteti amesteca si cu o lingura sau o paleta.Adaugam apoi ciocolata rasa si in final albusurile batute spuma, de aceasta data obligatoriu renunta la mixer si amestecam usor cu o paleta de jos in sus.  Turnam usor amestecul cremos si ciocolatos peste caise si coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.
 Lasam sa se racoreasca si intoarcem prajitura, apoi o portionam. Se lasa in frigider si se serveste dupa ce s-a racit complet. E foarte buna, cremoasa, ciocolatoasa si se combina perfect cu gustul acrisor al caiselor. 





10 comentarii:

  1. très réussi bravo
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina que receta tan rica!!! làstima que cuando se traduce hay cosas poco claras pero realmente me parece una receta estupenda!! Besitos

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat! Si imi plac tare mult caisele si negresa deci e o combinatie perfecta! pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesanta negresa ta! Un fel de upside down cake.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar mi-ai dat o idee cu acesta negresa, am cumparat si eu niste caise dar parca nu mai au aroma de altadata, asa ca mai mai bine fac aceasta combinatie, sigur va fi un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nagyon finom lehet,szaftos gusztusos!!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.