-600 g carne tocata
-12 ardei grasi medii
-1 cescuta orez
-1 ceapa
-1 morcov
-patrunjel verde
-frunze de telina
-sare
Se toaca si se caleste ceapa in foarte putin ulei. Se adauga morcovul ras, orezul foarte bine spalat, carnea tocata, sare, piper, patrunjel verde. Ardeilor li se taie un capac, se scot cotoarele, se spala ardeii si capacele. Se umple cu amestecul de carne si orez, se pun capacele.
Pentru sos:
-2 cepe verzi
-3 rosii
-suc de rosii
-apa
-sare dupa gust
Se taie ceapa si se caleste in putin ulei, se adauga cubuletele de rosii, suc de rosii, apa, sare. Se pun ardeii in oala, se toarna sosul si se pun la fiert . Se adauga frunze de telina (optional). Daca n-ar fi fost caldura asta criminala, as fi pus oala 30 minute in cuptor. Dar din cauza caldurii excesive am renuntat, insa au fost foarte buni si asa, cu smantana si ardei iute.
Si noi tot asta avem astazi la pranz ardei ,dovlecei ,sarmalute in vita de vie si frunze de fasole verde.....mmmmmm...deliciosi!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere