vineri, 15 iunie 2012

Dovlecei pane


Oricine stie sa faca dovlecei pane, insa mie imi plac atat de mult incat la doua trei zile fac cate o portie. Desi recunos, atata prajeala nu e sanatoasa...
N-am sa dau cantitati, ingredientele sunt orientative.

-dovlecei
-oua
-faina
-sare, piper
-ulei pentru prajit

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele de aproximativ 0.5 cm, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa se inmoaie putin. Apoi se dau prin faina, ou batut si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta pentru a indeparta surplusul de ulei si se servesc cu o salata.
(Am incercat si varianta la cuptor in ideea ca sunt mai dietetici insa rezultatul nu mi-a placut. )



Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.