luni, 13 iunie 2016

Prajitura frageda cu mere


Stiu ca e sezonul capsunelor si al cireselor, dar eu va aduc o prajitura cu mere, care pe mine ce-i drept ma duce cu gandul mai degraba la toamna decat la vara mult asteptata. Dar, pentru ca aveam niste mere cumparate de vreo doua saptamani, care deja incepeau sa devina stafidite :D si nu le mai manca nimeni, am facut o prajitura delicioasa, cu un aluat fraged care realmente se topeste in gura.

Ingrediente aluat:
-550 g faina
-150 g zahar pudra
-1plic praf de copt
-250 g unt
-2 galbenusuri
-2 lingura smantana
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita esenta de vanilie
Umplutura:
-1.5 kg mere
-6 linguri zahar (sau dupa gust)
-scortisoara macinata
-2 linguri gris
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte aluatul in doua parti.
Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se storc, apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt. Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Pe foaie se presara o lingura de gris, care are rolul de a absorbi surplusul de suc lasat de mere. Se pune umplutura, peste umplutura de mere se presara o lingura de gris, apoi se pune a doua foaie tot cu ajutorul hartiei de copt. Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 45 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.