sâmbătă, 25 iunie 2016

Inghetata tiramisu


Pe caldura asta as putea trai doar cu limonada, cafea (stiu ca nu e indicata) si inghetata. Desi inghetata de ciocolata e preferata mea, azi am facut inghetata tiramisu, cremoasa si delicioasa.

Ingrediente:
-200 ml lapte
-2 galbenusuri
-1 lingurita amidon (se poate omite, mie imi pare rau ca l-am pus)
-1 plic zahar vanilat
-120 g zahar
-250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
-80 ml cafea espresso
-4 piscoturi
-cacao pentru pudrat

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana capata consistenta unei budinci. Se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca pana cand devine o spuma lejera. Nu trebuie batuta la fel de tare ca si pentru cremele de torturi. Se adauga crema mascarpone si crema de vanilie si se omogenizeaza. Piscoturile se rup in 3-4 bucati si se trec prin cafea, apoi se adauga in crema. Se amesteca cu o lingura usor (piscoturile nu trebuie sa se sfarame de tot) si se pune crema intr-o cutie pentru inghetata si se pune la congelator pentru 4 ore, timp in care vom scoate inghetata si vom sparge acele de gheata. Se serveste pudrata cu cacao.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.