miercuri, 8 iunie 2016

Budinca de gris cu sos de capsuni


Va place grisul cu lapte? Eternul desert al copilariei.... Ei bine, mie nu-mi place si nu pot spune ca vreodata m-am dat in vant dupa el. Dar banalul gris cu lapte se poate transforma intr-un desert de-a dreptul spectaculos daca ii adaugati doar niste oua si un sos de capsuni. ;) Sau sos de fructe de padure, caramel, dulceata, etc.
Incercati si n-o sa va para rau.

Ingrediente:
-500 ml lapte
-100 g gris
-80 g zahar (puteti adauga si mai mult daca va place mai dulce)
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-4 oua

Intr-un vas se amesteca grisul cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se adauga laptele fierbinte. Se pune vasul pe fo si se fierbe grisul pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce grisul s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri si se omogenizeaza. Puteti amesteca cu mixerul, e mai usor asa. Albusurile se bat spuma si se adauga si acestea la budinca de gris, amestecand cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt. Eu am preferat o forma de silicon, pentru ca budinca nu se lipeste si se poate scoate frumos. Dar puteti folosi o tava de yena sau orice vas termorezistent.
Se coace budinca 35 minute in cuptorul preincalzit, pana devine aurie, apoi se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie. Se serveste rece, cu sosul preferat. Eu dupa cum stiti, iubesc capsunele, asa ca desertul ideal trebuie sa contina capsuni.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.