Cred ca cea mai "exploatata" leguma pe timp de vara este dovlecelul. Foarte ieftin, cu putine calorii, dar gustos in acelasi timp si foarte avantajos pentru ca se poate gati in zeci de feluri. Eu il prefer pane, dar imi place si supa crema .
Ingrediente:
-1 dovlecel mediu
-1 ou
-3 linguri iaurt
-1 lingura ulei de masline
-100 g cascaval ras
-100 g pesmet
-100 g fulgi de porumb
-sare
-piper
-boia de ardei iute
Dovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte si se taie in bastonase cam de grosimea unui deget. Se sareaza si se lasa 30 minute sa se inmoaie putin. Se scurg apoi si se pun pe hartie absorbanta.
Intr-un bol se amesteca oul batut cu iaurtul si uleiul de masline. Separat se amesteca pesmetul, fulgii de porumb zdrobit, cascavalul ras (e bine sa folositi un cascaval mai uscat), sarea, piperul si boiaua iute. Bastonasele de dovlecei se trec prin amestecul de ou cu iaurt, apoi se trec prin amestecul de pesmet si se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se pune tava in cuptor si se coc bastonasele de dovlecei 30-35 minute, pana cand crusta devine crocanta. Se servesc cu salata sau cu sos de iaurt cu usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.