joi, 11 februarie 2016

Cornuri cu nutella



Ingrediente:
-450 g faina
-100 g zahar
-1 ou
-1 lingurita esenta de vanilie
-coaja rasa de la o lime
-200 ml lapte
-50 g unt
-1 plic drojdie
+
-50 g unt pentru uns aluatul
-nutella pentru umplut cornurile
-1 galbenus de ou pentru uns cornurile

Pentru prepararea aluatului perfect, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordine, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, oul, zaharul, coaja rasa de lime, esenta de vanilie, faina, drojdia. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si lasam masina sa-si faca treaba.Dupa o ora si 30 minute avem un aluat matasos, perfect. Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si se unge cu unt, apoi se impatura sau se ruleaza, se taie in doua si se formeaza doua bile care se intind intr-o forma de cerc si se taie in 8 triunghiuri dupa cum se vede in imagini. Pe fiecare triunghi se pune cate o lingurita crema nutella si se ruleaza sub forma de cornuri. Cornurile se pun in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se coc pana se rumenesc. Sunt moi, pufoase, aromate, delicioase si aluatul se desface in fasii. 
Enjoy!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.