Aceasta reteta am vazut-o pe blogul Mihaelei Simiuc si tare mult mi-a placut cum arata. Azi le-am pregatit si ne-a placut tare mult asa ca sigur o voi repeta in curand.
Ingrediente galuste:
-4 cartofi medii
-1 ou
-50 g unt
-50 g telemea rasa
-sare, piper
-1 lingura faina
-100 g cascaval ras
Ingrediente sos picant:
-250 ml suc de rosii
-1 lingura ulei de masline
-1 ceapa
-2 catei usturoi
-piper
-sare
-oregano
-boia de ardei iute
Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa sa se raceasca si se curata. Se zrdobesc impreuna cu untul, se adauga telemeaua rasa, oul, sare, piper si faina si se omogenizeaza. Cu mainile umede se formeaza galuste care se tavalesc prin cascavalul ras.
Pentru sos se amesteca cucul de rosii cu uleiul de masline, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, sare, piper, oregano si boia iute. Se toarna sosul intr-un vas termorezistent, se pun galustele in sos si se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 25 minute, pana cand galustele capata o culoare aurie.
Se servesc ca arate sau pot constitui si o garnitura delicioasa si inedita. Ma gandesc ca ar merge langa niste crispy de pui, dar atunci numarul caloriilor creste considerabil. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.