Ingrediente:
-200 g ciocolata amaruie
-200 g unt
-3 oua
-250 g zahar
-3 linguri cacao
-150 g faina
-1 fiola esenta de rom
Crema:
-200 g ciocolata amaruie
-200 ml frisca lichida
+
-80 g alune de padure (sau nuci, migdale, etc.)
-3 linguri zahar
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si
se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au
topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol
se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de
ciocolata, faina si cacaua. E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita
si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase.
Se pune compozitia intr-o tava (20/30)
tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25- 30 minute, pana trece
testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie
sa ramana umeda in interior.
Alunele se rumenesc putin intr-o tigaie antiaderenta, apoi se ia coaja cat se poate de bine de pe ele. Se caramelizeaza zaharul si se pun alunele in caramel, se amesteca apoi se toarna pe hartie de copt si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit de tot se toaca cu un cutit.
Pentru crema, se ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema omogena. Crema e de fapt un ganache dar nu trebuie batut. Crema se pune peste blatul racit si deasupra se presara alunele caramelizate si tocate cu cutitul.
Imi place la nebunie ca e cu alune caramelizate!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea. E foarte buna combinatia de ciocolata neagra si alune caramelizate.
ȘtergereCea mai perfecta combinatie !! Ciocolata cu alune !!
RăspundețiȘtergereArata ataaat de delicioasa inca trebuie incercata!O zi placuta!
RăspundețiȘtergere