sâmbătă, 11 octombrie 2014

Covrigei cu branza si cascaval


-500 g faina
-1 lingurita sare
-1 plic drojdie uscata
-1 ou
-1 galbenus de ou
-200 g unt/margarina
-200 g branza framantata sau branza de burduf
 -2 lingura smantana
-100 ml lapte
-1 lingurita zahar

+
-1 ou batut
-chimen/mac/susan (eu prefer chimenul)
-cascaval ras

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina, branza framantata . Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si laptele caldut in care am dizolvat o lingurita de zahar. Se framanta aluatul si se lasa la dospit timp de o ora. Se intinde apoi o foaie de aproximativ 7 mm, se decupeaza cu formele de covrigei, se ung covrigeii cu ou batut, se presara chimen si cascaval din belsug. Se pun covrigeii in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii.





2 comentarii:

  1. buna ce bine arata ai un blog minunat poti sa pui reteta cind ai timp succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
  2. Che brava che sei ...
    da te ci sono sempre tantissimi dolci
    buonissimi.
    Ti auguro una buon inizio settimana

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.