sâmbătă, 13 mai 2017

Cheesecake festiv cu capsuni si ciocolata alba


Intr-o postare anterioara va spuneam ca toate evenimentele importante din familia noastra s-au intamplat in luna mai. 11 mai 2003 a fost una dintre cele mai frumoase zile din viata mea, pentru ca atunci s-a nascut Alex, copilul meu care a implinit zilele trecute 14 ani. Nu stiu cand au trecut atatia ani si cand copilul dragalas de ieri a devenit barbat...



Si pentru ca si lui Alex (ca si mie) ii plac foarte tare capsunele, mi-a cerut sa-i fac un cheesecake cu capsuni. Un desert cu care sigur nu veti da gres si veti impresiona si cea mai pretentioasa persoana. Un desert cremos, racoros si aromat pe care vi-l recomand din toata inima, mai ales ca nu va solicita mult timp, nu necesita coacere, deci are numai avantaje. Si daca il si decorati, chiar veti impresiona pe toata lumea. Alex sigur a fost foarte incantat de el.

Crusta:
-300 g biscuiti populari
-3 linguri zahar pudra
-150 g unt topit
-1 lingurita esenta de migdale 
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri. Pe margine se aseaza jumatati de capsuni. Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura. 

Crema:
-1 galetusa (1 kg) branza cremoasa de vaci Pilos
-400 g frisca Pilos
-90 g ciocolata alba(Milka)
-180 g zahar pudra (sau dupa gust)
-2 plic gelatina
-50 ml apa rece

Gelatina se hidrateaza in apa rece. Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca.  Branza se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana rezulta o crema fina. Peste crema de branza se adauga 300 ml frisca batuta si se amesteca bine. Cand ciocolata alba s-a topit si compozitia e calduta, se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se toarna peste crema de branza si frisca. Se amesteca repede astfel incat gelatina sa nu se intareasca si se toarna toata umplutura peste blatul de biscuiti.Se pune in frigider 2 ore, dupa care se toarna deasupra jeleul de capsuni.

Jeleu de capsuni:
-350 g capsuni
-3-4 linguri zahar
-1 plic gelatina hidratata in putina apa.

Capsunile se curata si se amesteca cu zaharul. Se pune vasul pe aragaz, la foc mic pana se topeste zaharul. Cu un blender vertical se mixeaza capsunile pana rezulta un sos mai gros, care se trece prin sita, astfel incat sa se separe samburii si sa rezulte un sos foarte fin. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul detasabil. 

Decor:
-200 ml smantana pentru frisca Dorna
-1 lingurita zahar pudra
-cateva capsuni
-frunzulite de menta
-picaturi de ciocolata

Smantana se bate pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana rezulta o spuma ferma. Frisca batuta se pune intr-un posh si se decoreaza tortul.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.