vineri, 23 septembrie 2016

Pui in sos de ardei copti


Azi va propun o reteta delicioasa pentru pranz, o reteta simpla, cu pui si un sos dulce-acrisor cu ardei copti. Reteta e destul de rapida, cel mai mult dureaza coptul ardeilor, dar va asigur ca rezultatul va va incanta. 

Ingrediente:
-4 pulpe de pui dezosate
-3 ardei capia
-1 ceapa
-1 rosie mare
-4 bucati usturoi
-2 linguri ulei de masline
-sare
-piper
-1 frunza de busuioc
-2-3 rondele de ardei iute (optional)
-1 lingura ulei pentru prajit puiul

Mai intai se pregateste sosul, asadar se coc si se curata ardeii, se curata ceapa, usturoiul si rosia de pielita. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in uleiul de masline. Se adauga ardeii copti taiat marunt, se adauga o ceasca de apa (cam 200 ml) si se lasa sosul sa fiarba 10 minute, dupa care se adauga rosia taiata cubulete, busuiocul, sarea, piperul si se mai fierbe 5 minute. (Daca va place mancarea picanta, adaugati si ardei iute. Eu n-am pus pentru ca i-am dat si Dariei sa manance.) Daca vreti ca sosul sa fie fin, puteti sa-l puneti intr-un blender si sa-l mixati cateva minute. Eu am folosit mixerul vertical direct in cratita si n-am mai murdarit si blenderul. 
Carnea de pui se spala si se taie in bucati nu foarte mici. (Oricum puiul asta de magazin scade mult pentru ca e plin de apa.) Intr-o tigaie antiaderenta se pune foarte putin ulei si se prajesc bucatile de pui. Deoarece carnea e plina de apa, mai mult s-a fiert decat s-a prajit. :P Eu am scurs apa si am lasat bucatile de pui sa se rumeneasca putin. Apoi carnea se pune in sos si se mai fierbe 5 minute. Se serveste cu garnitura preferata.
(Ca si garnitura, puteti face un piure de cartofi, orez sau paste, dupa preferinta. Eu am fiert niste cartofi in coaja, am calit o ceapa si am ras apoi cartofii pe razatoarea mare, am condimentat cu sare si piper si ...cam atat.)






Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.