joi, 8 septembrie 2016

Prajitura cu pere si caramel


Cu mere, prune, ananas sau piersici, e la fel de buna aceasta prajitura. Rapida, simpla si delicioasa, deci are numai atuuri, asa ca va invit sa o incercati. De aceasta data am folosit cateva pere care erau cam fara gust altfel...Dar ce ma mai mir, acum cam toate fructele au gust de plastic, sunt lipsite de aroma si dulceata de demult.

Ingrediente:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
-50 g unt
-scortisoara
+
-8 linguri zahar pentru caramel
-4-5 pere taiate in sferturi
-200 ml frisca Pilos pentru ornat
-1 lingura zahar pudra
-esenta de vanilie


Intr-un vas se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar si se tapeteaza vasul cu acest caramel. Peste caramel se pun bucatile de pere, dupa cum se poate vedea in imagine. Peste pere se presara 1 lingura zahar, scortisoara si se pun bucatele de unt.
Se bat cele 5 albusuri spuma, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste zaharul, se adauga si galbenusurile si coaja de lamaie, apoi amestecand cu lingura se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta peste pere si se coace prajitura 35 minute . Cel mai bine e sa se faca testul cu scobitoarea. 
Se rastoarna prajitura si se lasa sa se raceasca apoi se serveste ca atare sau decorata cu frisca batuta impreuna cu zaharul pudra si un strop de esenta de vanilie.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.