Prajitura rasturnata cu prune sau cu alte fructe (mere, pere, piersici, ananas, etc) este una dintre prajiturile simple, rapide, la indemana oricui, dar cu un rezultat spectaculos si delicios.
Ingrediente:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
-50 g unt
-scortisoara
+
-8 linguri zahar pentru caramel
-12-14 prune taiate in jumatati
Ingrediente:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
-50 g unt
-scortisoara
+
-8 linguri zahar pentru caramel
-12-14 prune taiate in jumatati
Intr-un vas se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar si se tapeteaza
vasul cu acest caramel. Peste caramel se pun jumatatile de prune. Peste prune se presara 1 lingura zahar, scortisoara
si se pun bucatele de unt.
Se bat cele 5 albusuri spuma, se adauga zaharul, se bate in continuare
pana se topeste zaharul, se adauga si galbenusurile si coaja de lamaie,
apoi amestecand cu lingura se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Se toarna compozitia obtinuta peste prune si se coace prajitura 35
minute . Cel mai bine e sa se faca testul cu scobitoarea.
Se rastoarna prajitura si se lasa sa se raceasca apoi se serveste ca atare sau decorata cu frisca. Sau cu un glob de inghetata de vanilie....Eu am lasat-o simpla de aceasta data.
Simpla si delicioasa!
Este una din prăjiturile pe care le fac si eu drag alor mei.
RăspundețiȘtergereFara sa ma înțelegi greșit, in reteta pui prune in zahăr ars si aștepți sa se înmoaie mere. Poate a fost o scăpare 😉
Mult succes in continuare. Loredana
Merci pentru atentionare. Problema e ca postez in mare graba, cand ma lasa bebelina si nu am fost atenta. Am copiat modul de preparare de la prajitura rasturnata cu mere, fara sa corectez greselile.
RăspundețiȘtergeresuper bine arata rasturnata aceasta!
RăspundețiȘtergere