O reteta de sezon, foarte simpla si la indemana oricui. Se poate face cu
orice fel de fructe de sezon, de aceasta data am facut pandispan cu prune, dar varianta mea preferata este cea cu visine.
-6 oua
-300 g zahar
-300 g faina
-1 praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-4 linguri apa clocotita
-4 linguri ulei
-600 g prune taiate in sferturi
-6 oua
-300 g zahar
-300 g faina
-1 praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-4 linguri apa clocotita
-4 linguri ulei
-600 g prune taiate in sferturi
-zahar vanilat pentru pudrat
Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbnusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun deasupra prunele si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar (puteti adauga si putina scortisoara) si se taie in patrate potrivit de mari.
Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbnusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun deasupra prunele si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar (puteti adauga si putina scortisoara) si se taie in patrate potrivit de mari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.