luni, 14 octombrie 2013

Prajitura turnata cu branza si visine


Azi va aduc o prajitura extrem de simpla, rapida dar foarte buna, mai ales daca va plac prajiturile cu branza. Si pentru ca ma tot intreaba lumea de tavi, am sa spun de acum incolo la fiecare prajitura si dimensiunea tavii folosite. In acest caz, am folosit o tava de 20/30 cm. 

Pentru blat:
-3 oua
-13 linguri zahar
-13 linguri ulei
-13 linguri lapte
18 linguri faina
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie (eu am pus o lingutita coaja rasa pe care o am in borcan in frigider)

Crema de branza:
-500 g branza de vaci 
-8 linguri zahar (sau dupa gust)
-2 oua
-1 plic zahar vanilat
-coaja de lamaie
-stafide
-1 lingura gris

+
-300 g visine congelate
-1 lingura gris

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si vanilia, de adauga branza, coaja de lamaie, albusurile batute spuma si stafidele.

Intr-un bol de bat ouale impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 10-12 minute, dupa care se scoate din cuptor si se pune crema de branza si peste branza se pun visinele decongelate si scurse de zeama, care se dau in prealabil prin gris pentru a absorbi umezeala, apoi se toarna restul de compozitie pentru blat.
Se mai pune prajitura in cuptor pentru 35-40 minute, dupa care se scoate, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza.





4 comentarii:

  1. Iubesc prajiturile astea rapide si aromate! Servesc cateva felii, bine? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Un deliciu prajitura aceasta! Asa o face si mama mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. E un deliciu si eu o fac adesea. Combinatia de branza si fructe e reconfortanta!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.