loading...

sâmbătă, 5 octombrie 2013

Legume pentru ciorbe


Am vazut La Vera in bucatarie o reteta de legume pentru ciorbe si mi-a placut cum arata si mai ale m-a incantat ideea ca ma scuteste de munca iarna cand zilele sunt mai scurte si timpul insuficient pentru gatit. In general nu unt adepta conservelor de acest fel, dar uneori poate fi o idee buna  sa iau pur si simplu un borcan din camara, fara sa mai pierd vremea curatand si tocand legumele. ;) Sa vedem daca ma va satisface gustul lor...
Cantitatile sunt orientative, eu n-am cantarit nimic.

-morcovi
-ardei gras si kapia
-patrunjel (radacina si frunze)
-telina (radacina si frunze)
-rosii (mai putine decat restul legumelor)
-sare grunjoasa
-1 plic conservant

Legume se curata si se spala in apa rece. Radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ardeii, rosiile si verdeata se toaca marunt. Se adauga sare neiodata (sare grunjoasa pentru conserve).  Eu nu am cantarit dar trebuie pusa destul de multa sare. Se adauga si plicul de conservant, se amesteca toate bine si se lasa 2-3 ore timp in care legumele vor lasa zeama. Se pun in borcane sterilizate si se aseaza pe raft in camara. 




Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.