miercuri, 19 septembrie 2012

Rulada cu visine si frisca



Sambata am facut aceasta rulada practic din resturile ramase de la tortul Fluture de ciocolata. Mi-a ramas putina crema ganache, mi-a ramas si ciocolata topita pentru glazura si cateva forme, frisca mai aveam asa ca am incropit rapid o rulada sa avem si noi ceva dulce la desert. Daca inainte imi era cam teama de rulade, acum m-am imprietenit :D cu ele si am senzatia ca nimic nu e mai usor de facut decat o rulada. Mi-am dat seama ca toata "smecheria " e de fapt pazitul cuptorului, cu un ochi la ceas si cu celalalt la usa cuptorului.

Blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-2 linguri ulei
-4 linguri faina
-2 linguri cacao
+
-1 borcan dulceata de visine
-150 ml frisca batuta
-crema ganache e optionala, se poate inlocui cu frisca
-100 g ciocolata amaruie topita si amestecata cu frisca lichida (eu am pus mai putina ca, dupa cum spuneam, aceasta rulada e facuta din resturi)
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat in continuare pana se topeste zaharul, se adauga apoi galbenusurile si se mixeaza, apoi se adauga faina amestecata cu cacao, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace rulada pe treapta a doua a aragazului, la foc mic 12-13 minute.
Se unge blatul cu dulceata de visine, se pune frisca si se ruleaza cu ajutorul unui prosop (sau fara, cum am facut eu) si se pune rulada in frigider. Dupa 30 minute se poate glazura si orna si dupa alte 30 minute se poate felia cu un cutit bine ascutit.




5 comentarii:

  1. Foarte bine arata rulada.Si mie imi plac tare mult dar nu-mi ies prea bine niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. O rulada minunata si superba! Am admirat-o si pe facebook:)!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.