loading...

miercuri, 19 septembrie 2012

Ardei iuti cu ceapa in otet


Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii septembrie 2012, "Dulce Romanie", gazduita de blogul All day cooking .

-800 g ardei iuti colorati
-3 ardei grasi/gogosari/capia
-5 cepe

Pentru saramura:
-1 l apa
-800 ml otet
-4 linguri zahar
-4 linguri sare grunjoasa neiodata


Ardeii se taie in rondele. La fel si ceapa. (Lasati-va sotii sa faca aceasta operatiune, daca nu vreti sa va usture mainile si sa plangeti :D Oricum ei sunt consumatorii de ardei iuti :D )
Se amesteca si se pun in borcane. Mie din cantitatile date mi-au iesit 5 borcane de 750-800 ml.
Se amesteca ingredientele pentru saramura, se pune saramura la fiert si se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul si se toarna saramura peste ardei. Se capseaza borcanele, se invelesc in carpe, se pun intr-un vas si se fierb aproximativ o ora. Se lasa sa se raceasca apoi se pun borcanele in camara. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.