duminică, 19 iunie 2011

Dulceata de cirese


Clatitele cu dulceata sunt printre favoritele noastre si cel putin o data pe saptamana obisnuiesc sa fac acest desert simplu dar cred, pe placul tuturor.  De aceea in fiecare an obisnuiesc sa fac si dulceata din fructele de sezon. Am facut deja capsuni si acum a venit randul cireselor. Urmeaza visinele, caisele, piersicile. :)
Si pentru ca e vara si foarte cald si nu e o placere sa te coci in bucatarie, am preferat varianta rapida cu gelfix.

Avem nevoie de:
-2 kg cirese (cantarite fara samburi)
-1 kg zahar
-2 plicuri gelfix 2:1
-7 borcane sterilizate


Se spala ciresele, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar, se toarna peste cirese si se amesteca bine. Se pun ciresele la foc mic amestecand in continuu. Cand incep sa fiarba, se adauga tot zaharul. Din momentul in care incep sa fiarba se lasa 3 minute, timp in care se indeparteaza spuma formata. Se pune dulceata in borcane sterilizate, se inchid borcanele si se rastoarna 5 minute pe capac. 


Am avut si ajutor. Alex mi-a scris si lipit etichetele. :)



2 comentarii:

  1. nu stiam metoda asta cu gelfix .e foarte rapida.as vrea si eu niste clatite cu dulceata.
    pupicei draga Criss

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.