sâmbătă, 11 iunie 2011

Cheesecake cu capsuni



Ieri am facut dulceata de capsuni (cu gelfix ca merge repede :) ) si mi-a venit ideea sa fac si un cheesecake cu jeleu de capsuni. Partea cu jeleul a fost cea mai simpla ca doar am luat sirop de la dulceata si fiind cu gelfix, s-a facut gelatina in cateva minute. :)
Pentru crusta:
-300 g biscuiti (am folosit tot biscuitii primiti de Alex la scoala)
-120 g unt
-2 linguri zahar pudra

Biscuitii se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si untul topit. Compozitia rezultata se intinde pe fundul unei forme de tort si se pune in cuptor pentru 5 minute, timp in care pregatim crema.
Pentru umplutura:
-1 kg branza de vaci (am folosit Monor)
-450 g smantana (tot Monor)
-5 oua
-250 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-esenta de vanilie
-coaja rasa de lamaie
-stafide

Mixam ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul.  Adaugam branza de vaci si mixam in continuare. (E bine ca aceasta operatie sa se faca cu blenderul, crema fiind astfel foarte fina.) Adaugam si smantana si mixam pana se incorporeaza foarte bine, apoi adaugam optional stafidele, turnam amestecul in forma de tort peste blatul de biscuiti si coacem o ora.
Lasam sa se raceasca foarte bine, ideal de seara pana dimineata. Eu n-am avut timp ca statea lumea la coada :) si am scos prajitura mai repede. In momentul in care am transferat-o pe un platou, s-a crapat putin dar nu e o tragedie. Am vrut sa fac un sos de capsuni dar daca tot am facut si dulceata, am turnat sirop de la dulceata care fiind facut cu gelfix, s-a facut jeleu . Servim cu mare pofta si cu capsuni alaturi. :)





11 comentarii:

  1. Fantastico el corte, tiene que estar deliciosa.

    Saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata! Astept reteta! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bine arata.Cred ca este (sau a fost)...yammy.Va invidiez ca nu am putut sa gust si eu din ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata grozav,sigur ma voi inspira din ideea ta ca am si eu niste branzica facuta de mine.Mai trebuie sa cumpar capsuni si ceva timp liber intr-o seara.

    RăspundețiȘtergere
  5. faina reteta.mi-as dori sa nu fie atat de cald sa pot "abuza de cuptor".eu stiam reteta de cheesecake fara coacere desi pare mai interesanta reteta ta deoarece la cel fara coacere nu am fost foarte incantata de crusta de biscuit.sper sa am noroc de o zi mai racoroasa sa ma bucur de cuptor. pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina,az eper tortád,az uborkád,és minden ami itt található,nagyon szeretem!!!!!!:):):):):)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.