-3 oua
-10 linguri zahar
-200 g unt moale
-400 g iaurt
-14 linguri faina
-1 praf de copt
-2 vanilii
-coaja rasa de lamaie
-coji de portocale confiate
-400 g visine (din congelator de data asta)
Se bat ouale cu zahar, vanilie, untul moale, se adauga apoi iaurtul si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu mixerul. Se face foarte repede si usor. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului,. astfel ca daca e prea subtire, mai adaugati o lingura de faina iar daca e prea groasa, adaugati putin lapte.Se pun cojile de portocale confiate si se toarna compozitia in tava.
. Deasupra se pun visinele scurse. Se coace 35 minute la foc mic.
Foarte buna, foarte pufoasa si nepretentioasa, cu o textura usor umeda, de parca ar fi insiropata. Ideala langa o ceasca de cafea.
Faina reteta....
RăspundețiȘtergereAm sa o salvez si eu..
Fantastico, me tomaba yo ahora mismo un buen trocito.
RăspundețiȘtergereSaludos
Ti-a iesit foarte bine Criss!Te pup
RăspundețiȘtergereArata super!!!Am sa o fac si eu,:)...duminica placuta!!!
RăspundețiȘtergereMerci Bianca.
RăspundețiȘtergereGracias Jose Manuel.
RăspundețiȘtergereMerci Nela. Te pup si eu.
RăspundețiȘtergereMerci Mirela. O duminica placuta si tie.
RăspundețiȘtergerebine arata si prajitura asta, mai ales in poza cand e pusa in tava inainte de coacere, foarte gustoasa si apetisanta, merge pregatita cu orice, bravo :D
RăspundețiȘtergere