vineri, 2 aprilie 2010

Hummus


De mult vroiam sa fac aceasta reteta si acum daca tot am gasit naut m-am apucat de facut retete cu naut. Ma atrag retetele arabesti si am sa ma axez in continuare pe bucataria arabeasca (in masura posibilitatilor, evident).


-300 gr naut (am pus 400 )
-sare
-piper
-usturoi
-tahina (pasta de susan)
-zeama de lamaie
-ulei de masline
-cimbru/coriandru sau orice condiment va place(optional)

Asa arata nautul, il spalam si-l punem la inmuiat cu o seara inainte (eu l-am pus dimineata la 5 cand m-am trezit si l-am fiert pe la 13 cand am ajuns de la serviciu).



 Se fierbe nautul in apa cu sare, aproximativ o ora si jumatate. Se scurge apa, pastrand totusi o cana de apa in care a fiert nautul.Cand se raceste se da prin masina de tocat sau se mixeaza cu mixerul vertical (nu am dar urmeaza sa-mi cumpar). Pe un blog am citit ca se decojeste. In cazul in care aveti timp si rabdare de fier, decojiti-l, eu am decojit cateva boabe apoi am lasat-o balta.
Se rade usturoiul, se pune peste nautul tocat, se adauga sare, piper, cimbru, ulei de masline, putina zeama de lamaie si se amesteca cu mixerul, adaugand apa pana ajunge la consistenta dorita.
(In cazul in care nu gasiti tahina, puteti prepara acasa astfel: intr-o tigaie antiaderenta puneti susanul si amestecati timp de 5 minute astfel incat susanul sa nu se arda pentru ca devine amar. Nici macar nu trebuie sa-si schimbe prea mult culoarea doar foarte putin sa devina auriu. Se pune apoi susanul in vasul unui blender vertical si se adauga ulei de masline. Se mixeaza pana devine pasta, apoi se poate folosi la hummus.)
  



4 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.