In zilele toride de vara, cand vrem ceva bun si dulce si nu e indicat sa pornim cuptorul, o prajitura rapida, fara coacere, reprezinta solutia salvatoare.
Pentru o prajitura rapida, delicioasa, ciocolatoasa, avem nevoie de urmatoarele :
Ingrediente:
-18 piscoturi
-300 ml frisca lichida
-200 g ciocolata neagra
-1 plic gelatina Dr.Oetker
Pentru crema, se hidrateaza mai intai gelatina in 3 linguri de apa rece. Ciocolata se rupe in bucatele si se pune intr-un vas pe baie de aburi, impreuna cu 150 ml frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit, se adauga gelatina hidratata, se amesteca bine pana se dizolva gelatina si se lasa crema sa se racoreasca putin, apoi se amesteca cu restul de frisca batuta.
Sirop:
-3 linguri zahar
-150 ml apa
-esenta de rom
Apa si zaharul se fierb pana se topesc cristalele de zahar, apoi se ia siropul de pe foc si se adauga esenta de rom.
Glazura
-100 g ciocolata neagra
-100 ml frisca lichida
Intr-o tava de cozonac, se pune folie alimentara si se pune un rand de piscoturi trecute prin sirop.. Se toarna crema de ciocolata, apoi se pune al doilea rand de piscoturi si se introduce tava in frigider pentru cel putin 2 ore. (Dupa cum se poate observa, piscoturile de jos s-au cam deplasat din cauza cremei dar asta nu schimba cu nimic gustul delicios al prajiturii ;) ) Dupa acest timp, se rastoarna prajitura pe o tava si se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu fulgi de ciocolata alba.
Pentru o prajitura rapida, delicioasa, ciocolatoasa, avem nevoie de urmatoarele :
Ingrediente:
-18 piscoturi
-300 ml frisca lichida
-200 g ciocolata neagra
-1 plic gelatina Dr.Oetker
Pentru crema, se hidrateaza mai intai gelatina in 3 linguri de apa rece. Ciocolata se rupe in bucatele si se pune intr-un vas pe baie de aburi, impreuna cu 150 ml frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit, se adauga gelatina hidratata, se amesteca bine pana se dizolva gelatina si se lasa crema sa se racoreasca putin, apoi se amesteca cu restul de frisca batuta.
Sirop:
-3 linguri zahar
-150 ml apa
-esenta de rom
Apa si zaharul se fierb pana se topesc cristalele de zahar, apoi se ia siropul de pe foc si se adauga esenta de rom.
Glazura
-100 g ciocolata neagra
-100 ml frisca lichida
Intr-o tava de cozonac, se pune folie alimentara si se pune un rand de piscoturi trecute prin sirop.. Se toarna crema de ciocolata, apoi se pune al doilea rand de piscoturi si se introduce tava in frigider pentru cel putin 2 ore. (Dupa cum se poate observa, piscoturile de jos s-au cam deplasat din cauza cremei dar asta nu schimba cu nimic gustul delicios al prajiturii ;) ) Dupa acest timp, se rastoarna prajitura pe o tava si se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu fulgi de ciocolata alba.
Ce bine arată, Cristina! Și pare că se face foarte repede.
RăspundețiȘtergere