vineri, 3 aprilie 2015

Prajitura cu branza si ciocolata




Cu ceva timp in urma am vazut pe pagina de facebook a Pokhai o reteta de prajitura cu branza de vaci si ciocolata. Pe unele bloguri am vazut aceasta prajitura cu denumirea de "pasca cu ciocolata". Eu prefer sa-i spun prajitura pentru ca in opinia mea, pasca arata cu totul altfel. Prajitura mea n-a iesit atat de frumoasa ca a Pokhai, desi am respectat instructiunile ei. Oricum am sa repet prajitura si am sa o prepar intr-o tava dreptunghiulara.

Ingrediente blat:
-4 oua
-200 g unt moale
-200 g zahar pudra
-200 g faina
-200 ml lapte
-3 linguri cacao
-1 plic praf de copt
-esenta de rom

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se spumeaza. Se adauga ouale pe rand si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt si laptele. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura.

Ingrediente umplutura:
-700 g branza de vaci
-200 g smantana
-100 g unt moale
-250 g zahar pudra
-3 oua
-esenta de vanilie
-coaja rasa de la o lime
-100 g faina
-100 g stafide

Se mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga branza de vaci, smantana si ouale si se mixeaza . Se adauga faina, extractul de vanilie, coaja de lime si stafidele. Umplutura se pune peste blatul copt in prealabil si se introduce tava in cuptor pentru inca 50 minute. Cand e gata prajitura, se lasa sa e raceasca complet apoi se pune in frigider pentru minim 2 ore, dupa care se poate scoate inelul detasabil al formei de copt si se poate taia prajitura. Se serveste pudrata cu zahar sau ornata dupa preferinta.









8 comentarii:

  1. Arata minunat! ♥♥♥
    Sarbatori luminate si vesele va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca azi m-am gandit la tine, ti-am dedicat pe blogul meu un tort roz si imbratisarea mea virtuala din aprilie :D
    http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2015/04/tort-dukan-roz-cu-aroma-de-portocale.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Cristina. Si pentru tort si pentru imbratisare. Si chiar daca pana acum am luat doar 11 kg, dupa nastere voi relua si eu dieta Dukan, asa ca orice idee e binevenita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciao Cri..tutto bene? Volevo chiederti il primo impasto devo farlo cuocere in forno per quanti minuti e il ripieno messo sopra e poi di nuovo in forno. Grazie mille!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ciao Inco. Sì, prima cuocere 25 a 30 minuti, poi crema di pollo cuocere anche 45-50 minuti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grazie cara..l'ho fatta ed è stata un successo.
      Quando la posto metterò il tuo link se ti fa piacere

      Ștergere
  6. foarte frumoasa prezentarea prajiturii !
    si fata de masa este frumoasa!
    felicitari !
    ana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ana. Fata de masa e facuta de mama mea si are multe zeci de ani.

      Ștergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.